Kublanka: melounová pizza

Unaveni grilem? Zkuste steaky prostřídat melounovou pizzou od foodblogerů Kublanka. Zvedne vám náladu i chuť na další masitý nášup. 😉

Často se řeší co na gril. Jaké maso? Jaká zelenina? Ale často se zapomíná na přílohu. Vždy to většinou skončí u opečených brambor nebo jednoduchého salátu. Co si ale udělat něco exotičtějšího? Třeba sladké, slané a pikantní v jednom. 

Dnes bychom pro vás měli tradiční mexický salát založený na melounu. Ano slyšíte správně, meloun a čili v hlavní roli. K tomu dobře připravený steak a můžete pozvat i Zdeňka Pohlreicha a určitě vás nezkritizuje, ba naopak. V jednoduchosti je krása a přesně toto je příklad jídla, který vám dovolí být fit na plovárnu a zároveň oslnit návštěvu.

1_meloun_pizza

Ingredience
1 plátek většího melounu o tloušťce cca 1 cm
1 červená cibule - nakrájená na nudličky
1 chilli paprička bird´s eye chilli – nakrájená na kolečka
100 g sýru feta
hrst lístků čerstvé máty
sůl

Postup
Kolečko melounu položíme na servírovací talíř a nakrájíme ho na 8 klínků. Meloun jemně posolíme a poklademe ho rozdrobenou fetou, nudličkami červené cibule, chilli papričkou a lístky máty. Na závěr můžeme jemně zakápnout limetkou. Ihned podáváme jako přílohu nebo jako samostatný chod.

TIP: Pokud chceme dosáhnout ještě zajímavější chuti, můžeme meloun krátce z obou stran ogrilovat, před samotným rozřezáním na osminky. Na povrchu melounu by se nám měla vytvořit grilovací mřížka.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...