Majki z blogu ON THE LEAF: Jak být „très chic“

Letos poprvé je soutěž Bloger a Blogerka zpřístupněn i široké veřejnosti. O lístky na finálový večer můžete soutěžit zde, ale co na sebe? To je oč tu běží! Jak vyzrát na dress code prozradí jeden z TOP 10 nominovaných,
Majki z blogu ON THE LEAF:

Soutěž „Blogerka roku“ je v Česku jedinou událostí svého druhu a letos vstoupila do svého třetího ročníku. Finálový večer proběhne 24. listopadu v Hudebním divadle Karlín a doporučeným dress code je styl „très chic“, což v překladu znamená velmi elegantní. Nejedná se o tak přísný dress code, jakým je „black tie“, zároveň by ale člověk neměl příliš popustit uzdu své fantazii, protože v džínách, flanelce a rozvrzaných Converskách anebo minisukni a crop topu by si vás mohli splést s partou studentů na cestě do nejbližšího baru. Co si teda pod très chic představit a co si obléci?

Dámy to mají poměrně jednoduché, toto zadání splňují šaty, které nemusí být striktně večerní, nicméně neměly by být ani extravagantní – velké výstřihy a délky hodně nad kolena by bylo záhodno nechat doma, stejně jako výstřední barvy. V křiklavé růžové nebo oranžové byste mohly sklidit pozornost, o kterou byste asi tak úplně nestály (ano, malé černé i tady mohou zachránit situaci, je to prostě dokonalý kus dámského šatníku). Nohy obujte do lodiček, které budou ladit s šaty, případně zvolte něco neutrálního (černou, nude nebo pokud to dovolí barva šatů, tak červenou). Z doplňků bych sáhl po psaníčku (kabelka visící přes rameno není tím pravým ořechovým), které v případě, že jste se příliš neodvázaly u výběru šatů, může být tzv. statement kouskem (aneb tady trocha extravagance neuškodí). Hodinky, náramky, náušnice, vše by mělo dostát právě svému názvu – doplňujícím. Make-up zvolte decentní, na druhou stranu si dokáži představit, že se odvážete u účesu.

kolaz_damskašaty | náramky DKNY | lodičky | psaníčka | náušnice

A protože blogosvět začali čím dál více objevovat i muži, byly pro ně tento rok poprvé vytvořeny speciální kategorie Bloger a Videobloger roku (to pro ty, co se líp cítí před kamerou než za klávesnicí). My chlapi si moc vybírat nemůžeme. Měli bychom se držet toho, že přijdeme v obleku. Určitě bych nechal ve skříni viset ten v černé barvě, i když třeba Daniel Craig v něm vypadá naprosto skvěle i ve chvíli, kdy zrovna skáče ze střechy činžáku a o pár sekund později vchází do vyhlášeného Casina. Přeci jen se na takovýto večer hodí spíše tmavě modrý, tmavě zelený, případně šedý odstín. Pak bych jednoznačně sáhl po bílé košili, tu by měl mít ve svém šatníku každý muž a hlavně je použitelná za jakékoliv situace a k jakékoliv barevné kombinaci ostatních částí outfitu. Hnědé oxfordky nebo derby shoes udělají obrovskou parádu, protože právě takové perfektně ladí k obleku kterékoliv ze třech jmenovaných barev, hnědý opasek je pak samozřejmostí. Z doplňků by určitě neměl chybět vázací motýlek (nebo pro konzervativnější typy pak kravata), případně manžetové knoflíčky (pokud to košile dovoluje). Do klopy saka ozdobu, která by měla stylem ladit s motýlkem/kravatou. Pokud by vám to přišlo příliš, tak alespoň vložte do náprsní kapsy kapesníček. Nejjednodušší volbou je bílý, nicméně opět platí, že ho ideálně můžete sladit s motýlkem/kravatou. Na ruku pak jednoduché hodinky s koženým páskem a do ruky pánské psaníčko, které naštěstí už v módě není ničím novým a v hnědé, černé, tmavě šedé či tmavě vínové je ideální volbou.

kolaz_panskamotýlky | polobotky | kapesníčky | hodinky

Vím, že občas je těžké vyhovět požadavkům společnosti a zcela jednoznačně říkám, že vždy uvidíte spoustu přešlapů (ve fleecové mikině snad ale nikdo nepřijde). Taková je ale dnes doba, v Národním nebo Stavovském divadle mnohdy sedíte vedle člověka, co přišel v džínách, reklamním triku a rozžvýkaných teniskách na nohou. Slyšel jsem už mnohokrát od lidí, kteří se oblékli slušně (protože nejen tím vzdávají hold práci, kterou tým okolo divadelního představení odvedl), že se pak cítili divně, ba dokonce trapně, protože si přišli až příliš vhodně oblečení. No myslete na to, že především prezentujete vy sebe a že v konečném důsledku dělá ostudu právě ten v tom reklamním triku, nikoliv vy, kteří dress code dodržujete.

Michael P.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...