Nalakováno! aneb 13 způsobů, jak v domácnosti využít lak na nehty

I když si na lakování nehtů zrovna moc nepotrpíte,  lak na nehty je ve skutečnosti tím pravým kamarádem do deště. V domácnosti totiž dokáže hravě vyřešit drobné kutilské problémy i předejít těm větším.

laky_na_nehty_do_kazde_domacnosti

Nepleťte si klíče: nemáte po ruce označovač klíčů? Nevadí. Použijte různé barvy laků na nehty, kterým jednotlivé klíče snadno odlišíte.

Domácí laminát: libujete si na zahradě v značkovacích cedulkách, ale štve vás, že s se každým deštěm písmo rozmaže, takže nevíte, kde roste bazalka, a kde rozmarýn? Jednoduše text přelakujte bezbarvým lakem, který písmo zafixuje.

Aby šroubky lépe držely: ať už montujete Ikeu nebo vlastnoručně vyrobenou poličku, šroubek bude držet jako přibitý, když jej nejprve ponoříte do laku na nehty. Mimochodem, tento trik skvěle funguje i na brýle - abyste pořád nemuseli běhat do optiky a žádat o utažení, stačí šroubek přelakovat bezbarvým lakem.

Střepy budou držet pohromadě: ačkoliv střepy přinášejí štěstí, prasklinka ve skle nepotěší. Obzvlášť, když jde o prasklé zrcadlo, které předznamenává sedm let neštěstí. Řešením je opět bezbarvý lak, který tragédii alespoň na čas zastaví. Minimálně do doby, než si na Aukru vyberete nové zrcadlo či okno.

Stop záděrám: taky máte trauma ze základky, když vám dřevěné židle roztrhaly nové silonky ještě dřív než začala velká přestávka? Přitom stačí tato kritická místa nábytku přetřít bezbarvým lakem.

Silonkový ranhojič: pokud přece jen k záděru na punčoškách dojde, představuje první pomoc bezbarvý lak. Čerstvou díru na silonkách přelakujte. Tím zabráníte, aby se zvětšovala.

Konec olizování obálek: olizovacím obálkám už naštěstí většinou odzvonilo, ale pokud byste na nějakou přece jen narazili, nechte si zajít chuť a obálku přilepte lakem.

Zkrocení zlé jehly: kolik pokusů dáte, než navlečete nit? Čím víc, tím víc by se vám mohla líbit tato vychytávka: konec nitě přelakujte, aby se přestala kroutit a uhýbat těsně před dírkou.

Rychlooprava obuvi: potrpíte si na vysoké podpatky a ostré špičky? V obou případech se jedná o choulostivé části bot, na kterých se podepíše už krátká procházka. Pořiďte si lak v příslušné barvě a ochozená místa čas od času přelakujte.

Stop alergickým reakcím: "já nemůžu nosit nic jiného než stříbro", "když si dám do ucha něco jiného než zlato, začnou mi uši červenat". Pokud jste někdy něco takového pronesli, přelakujte náušnice bezbarvým lakem a teprve pak je noste.

Aby se tkaničky netřepily: konce přelakujte - může jít o jakýkoliv druh látky, u kterého potřebujete pokud možno pevné zakončení.

Nesmrtelná bižuterie: je levná, krásná ale moc nevydrží. Když ji ovšem přelakujete bezbarvým lakem, bude se i po pár letech lesknout jako nová.

Koroze nemá šanci: ať už jde o holící pěnu na vaně, vaše auto pod oknem či šroubek kdekoliv v domácnosti, rezavění zastavíte nebo mu předejdete za pomocí bezbarvého laku.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...