Kublanka: Brokolicové nugetky

Ideální k televizi, jako rychlý oběd do krabičky nebo svačina pro děti. Foodblogeři Kublanka doporučují tentokrát brokolici v kombinaci s delikátním parmezánem. 

Všichni aktuálně řeší únorový Valentin, zatímco my máme před sebou náročnější pasáž. Neřešíme, jakou si koupíme lahev vína, či bonboniéru, řešíme, co dáme dětem do školy. A to proto, že právě skončili jarní prázdniny a čekají nás další výzvy školního roku. Za týden jsme odvykli povinnostem rodičů a teď ten kolotoč máme zpět. První úkol je, připravit dětem něco ke svačině. Zde máte jeden z mnoha receptů, které máme v hlavě. A zatímco děti to milují s kečupem, my jim to po večerech ujídáme se Srirachou.

1_brokolicove_nugety
Ingredience
300 g brokolice
100 g mraženého hrášku
50 g panko strouhanky
100 g parmezánu, najemno nastrouhaný
1 vejce
sůl
kečup na podávání

Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Brokolici rozdělíme na růžičky, košťál okrájíme a nakrájíme ho na menší kousky. Košťál s brokolicí uvaříme v páře 3-4 minuty a spolu s rozmraženým hráškem rozmixujeme nahrubo. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, osolíme a zahustíme panko strouhankou.
Prsty tvarujeme malé nugety, které podkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova (25-30 minut). Zhruba po 15 minutách nugety obrátíme. Nugety necháme vychladnout. Podáváme s kečupem nebo jinou omáčkou.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...