Naučte se, jak podnikat na Aukru (třeba s malou investicí)

Máte sen, že byste si mohli přivydělat prodejem na Aukru nebo dokonce chcete rozjet vlastní eshop? Pak si určitě nesmíte nechat ujít kurz "Jak začít podnikat na Aukru", který povede dlouholetý a úspěšný Aukro prodejce Petr Kovanda. Abychom vás navnadili, zeptali jsme se Petra na pár otázek. 

Na Aukru už několik let úspěšně prodáváte zlaté a stříbrné šperky pod účtem Kovandap. Je nějaká vlastnost, bez které se podle vás úspěšný prodejce neobejde?
Ano, existuje taková vlastnost. Ta nejdůležitější je podle mě jednat se zákazníkem dle moudrého rčení „Náš zákazník, náš pán.“ Se zákazníkem vždy jednám slušně. Pokud má zákazník nějaký problém se zbožím, nabídnu několik řešení, od poskytnutí slevy, nabídku jiného zboží a pak také poslední možnost vrácení peněz. Jednám se zákazníkem na rovinu, je pro mě partnerem. Pokud udělám nějakou chybu, omluvím se nejlépe po telefonu. Tímto přístupem jsem získal vracející se spokojené zákazníky.

Jaká informace vám nejvíc chyběla, když jste začal s prodejem na Aukru?
Nejvíce mi chyběla a dosud chybí informace, kolik lidí mě má uloženo jako oblíbeného prodejce. Myslím si, že tuto informaci není třeba vnímat jako interní pro Aukro, ale každý prodejce by to měl vedět, aby dokázal sledovat trend. Zda je oblíben u více či méně zákazníku. Těším se tedy v budoucnu na pěkný graf, který bude mít k dispozici každý prodejce. 🙂

V čem je dnes jednodušší podnikání na Aukru?
Například aplikace manažer prodeje je výborné zjednodušení podnikání, vytvoříte si šablony a vystavovaní zboží se děje automaticky.

322_nwl_final

Petra Kovandu živí programování. Dokázal však uspět i na Aukru a jeho nabídku šperků, drahých kamenů a dalších sběratelských kousků najdete pod nickem kovandap

V čem naopak složitější?
Myslím si, že by Aukro mělo naslouchat prodejcům a také zákazníkům, co zlepšit. Určitě pro prodejce by bylo super mít více aktuálních statistických informacích o prodeji. Kdy nejvíc lidi nakupují, za jakého počasí, ve které dny, jaké jsou trendy, jak se zákazník dostal na aukci. Zda přes vyhledávač, přes banner či přes kategorie a další.

Děkujeme za podnět, to by určitě stálo za realizaci 🙂 Ještě máme poslední otázku. Do jaké míry vás prodej na Aukru baví, a do jaké je to pro vás další zdroj výdělků?
Na Aukru mě baví prodávat a fandím Aukru, protože to děla správná parta lidí. Aukro mi vždy vyšlo vstříc a navíc jsem se narodil ve Zlíně. 🙂 Snažím se mít v životě více zdrojů příjmů a Aukro do mé strategie zapadá na výbornou.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (14 hlasů, průměr: 1,93 z celkem 5 hlasů)
Loading...