Jste připravení na Velikonoce? Máme pár tipů.

Velikonoce se nám už blíží a je dobré na mě být připraven. Proto jsme pro vás sepsali pár základních tipu a triku. Ty by vám například měli pomoct vyhnout neplánovaně dlouhým procházkám podél vodních toku nebo přeplněných supermarketech.

Bez beránka to nepůjde

Velikonoční beránek je nutnou součástí Velikonoc. Základem je forma beránek, kterou lze pořídit i za pár korun. Pokud nejste milovníkem retra a kamenná forma je na vás příliš těžká, můžete si ji pořídit ze silikonu. To, zda pak do ní připravíte těsto bábovkové, piškotové, šlehačkové, tvarohové nebo třeba i mramorované, je pak už jen na vás.

Včas pro pomlázku

shutterstock_185228063 (1)

K Velikonocům neodmyslitelně patří pomlázka. Bez ní by to opravdu nešlo. Kvalitní pomlázka je ze dvou základních složek, zručnosti a dobrého vrbového proutí. První složku vás na dálku těžko naučíme, ale můžeme vám poradit, jak na dobré proutky.

Základní pravidlo je  vzít zahradnické nůžky nebo kapesní nůž a vyrazit k nejbližší vrbě (nejlépe hned po dočtení tohoto článku). Dejte si však pozor na vrby smuteční, jejich proutí je příliš jemné, rychle usychá a pomlázka by se vám zlomila. Nejvhodnější je vrba bíla, která často roste podél vodních toků.

Kvalitu proutku si ověříme tím, že se jej pokusíme přehnout přes ukazovák do pravého úhlu. Proutek, který test kvality nevydrží, je pro pomlázku nevhodný. Nařežeme si tedy 15 proutků o dálce 1 metru. To nám bude stačit na jakýkoliv styl pletení velikonoční pomlázky. Důležité také je proutky před pletením ponořit na 30 minut do studené vody.

Nejkrásnější vajíčka

shutterstock_377160289

Barvená vajíčka mají více alternativ. Ten nejvíce přírodní způsob je vajíčka obarvit pomocí cibulových slupek. Postup je jednoduchý, vajíčka vaříme společně se slupkami v lehce osolené vodě. Babičkovský trik je dát ještě vajíčko do staré, silonové punčochy a přidat listy různých rostlinek, které pomocí nitě utáhnete. Vajíčko se pak na daném místě neobarví a vytvoří krásný dekor. Vy pak máte tu nejkrásnější a hlavně naprosto přírodní odměnu pro koledníky.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...