Kublanka: Hrnkové lívance

Naplníte si jimi bříška na večeři, budete se po nich olizovat k snídani. Hrnkové lívance podle foodblogerů Kublanka prostě nikdy nezklamou. Dokonce, i když zrovna nemáte na čem odvážit mouku;)

Až s hrůzou zjišťujeme, jak moc jsme závislí na kuchyňských potřebách. Bez nože si ani neukrojíme chleba, bez pánve nic neupečeme a bez trouby v kuchyni, tím nemyslím sebe, je Blanka vyřízená. A teď se nám rozbila kuchyňská váha a děti chtějí sladké k večeři. Naštěstí máme vždy po ruce jeden recept, který je váze navzdory – je totiž hrníčkový.

1_livance
Ingredience
2 ½ hrnku polohrubé mouky
21 g droždí
1 lžíce cukru moučka
1 lžíce slunečnicového oleje
1 ¾ hrnku vlažného plnotučného mléka
2 vejce
špetka soli
slunečnicový olej na smažení
čerstvé ovoce a javorový sirup na podávání

Postup
Čerstvé droždí rozmícháme ve vlažném plnotučném mléce a necháme ho 10 minut odpočinout při pokojové teplotě. V míse smícháme prosátou hladkou mouku s cukrem moučka a špetkou soli. Přidáme 1 lžíci slunečnicového oleje, vejce a za postupného přilévání směsi vlažného mléka a droždí vymícháme tekuté těstíčko, které necháme vykynout do zdvojnásobení velikosti. Z vykynutého těsta postupně pečeme malé lívanečky, které podáváme s čerstvým ovocem a přelité javorovým sirupem.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (4 hlasů, průměr: 3,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...