5 hraček, které je budou bavit i rozvíjet

Co letos dětem pod stromeček? Přece hračku, která jim udělá radost a zároveň podpoří jejich rozvoj. Vybrala jsem pro vás pár hraček a her, které zvládnou oboje a současně je všechny pořídíte na Aukru. 

1. LEGO

Můžete vybrat jakékoliv a nikdy nešlápnete vedle! Lego je vynikající, velmi populární stavebnice, která má oblibu u všech věkových kategorií. Pro menší děti je vhodné lego Duplo, mezi většími dětmi teď nejvíce boduje u chlapců lego Starwars, Chima či lego Nexo knights. U dívek vede lego Friends a u starších lego Elves. Stavebnice lego se dá použít nejen jako hračka, ale jako vynikající zábavná didaktická pomůcka, díky které se děti mohou naučit spoustu nového. Stavění z lega či hry s legem rozvíjí jemnou motoriku, fantazii, představivost, předmatematické dovednosti.

lego_ruzne_druhy_velky_vyber_na_aukro

Lego - různé druhy

2. HRA DOBBLE

Vynikající hra pro celou rodinu. Prodávají ji ve dvou variantách, pro menší děti Dobble junior a Dobble pro větší či dospělé. Hra je na postřeh, bystrost, rozvoj zrakové percepce. Celkově doporučuji deskové hry. Pro děti jsou velmi přínosné, trávíte společné chvíle s vaším dítětem, užíváte klidu, pohody a zároveň se vaše dítě ve většině případů rozvíjí:). Tipy na další hry pro děti: Umí prase létat, Carcassone Junior, Ubongo Junior, Dixit, Osadníci z Katanu.

dobble_ruzne_druhy_velky_vyber_na_aukro

Dobble - různé varianty

3. ALBI KOUZELNÉ ČTENÍ

Albi kouzelná tužka byla největším hitem minulých Vánoc. Pokud ji však ještě nemáte, doporučuji pořídit. Je vhodná zejména pro děti předškolního věku či mladšího školního. Děti jsou z elektronické tužky doslova unešené. Existuje velké množství knih (Atlas světa, Můj stát, Večerníčkovy pohádky, Svět zvířat, Lidské tělo). Kniha s tužkou fungují tak, že dítě si listuje knihou, používá tužku, která mu čte místo vás.:) Pokud dítě ukáže na jakoukoliv věc v knize, tužka odpoví, popíše, řekne zajímavosti. V knihách jsou také různé kvízy a otázky. Náročnost knihy je důležité vybírat podle věku dítěte. Ušetříte čas, kdy nemusíte číst vy, a vaše dítě bude spokojené a ještě se dozví spoustu zajímavých informací. Ve školce se mi často stávalo, že děti přišly s nějakými zajímavostmi, o kterých jsem neměla ani ponětí.:)

albi_ruzne_druhy_velky_vyber_na_aukro

Albi Kouzelné čtení - různé varianty

4. KUCHYŇKA A OBCHŮDEK

Všechny holčičky zejména předškolního a mladšího školního věku chtějí být jako maminky. Chtějí napodobovat vše, co jejich maminka dělá. Sociální nápodoba, jako jeden z důležitých druhů učení je v tomto věku velmi důležitá. Umožněte proto vaší holčičce být jako maminka a pořiďte ji kuchyňku, ve které si bude moci vařit. Ve školce máme kuchyňku i obchůdek a jsou to jedny z nejvíc oblíbených hraček. Vařit kafíčko, péct buchtu, dělat koktejly baví všechny. Pro kluky doporučuji jakoukoliv dílnu nebo stoleček s nářadím.

kuchynky_dilny_naradi_ruzne_druhy_velky_vyber_na_aukro

kuchyňky | nářadí a dílna

5. KULIČKOVÁ DRÁHA

Další velice oblíbenou a zároveň velmi rozvíjející hrou je kuličková dráha. Děti si z různých kousků sestaví dráhu, po které poté spouští kuličku. V sadě je několik kousků dráhy, takže dráha může po každé vypadat jinak. Děti velmi baví pozorovat kuličku, jak se kutálí po dráze.

kulickove_drahy_velky_vyber_na_aukro

Kuličková dráha - různé druhy

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...