Kublanka: Grilovaný ananas

Letošní grilovací sezóna bude pěkně šťavnatá, propečená a hlavně dlouhá. Na rozjezd proto připravili autoři blogu Kublanka něco lehčího. 😉

Ananas, tak začíná snad každý slovní fotbal, co jsme kdy hráli. A stejně tak začíná první z receptů letošní grilovací sezóny, která právě přichází. Je tomu tak, trošku zasvitlo sluníčko a hned jsme vytáhli gril ze sklepa ven. A abychom to léto rychleji přilákali, zvolili jsme typicky tropické ovoce – ananas.

sezona_grilovani_na_aukru

Ingredience
1 ananas
1 hrnek cukru krupice
1 lžička mleté skořice
čerstvá máta

Postup
Ananas okrájíme a nakrájíme ho na zhruba 1 cm silná kolečka, ze kterých s pomocí kulatého vykrajovátka vykrájíme středy. V misce smícháme cukr krupici s mletou skořicí. Kolečka ananasu obalíme ve skořicovém cukru a grilujeme je z obou stran do zkaramelizování. Ihned podáváme posypané lístky máty. Skvěle chutná s kopečkem vanilkové zmrzliny. Pro silnější povahy můžeme posypat čerstvým čili.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...