Festivalová móda

 "Na festival si hlavně neberte oblíbené boty ani sukni pod zadek."
Módní bloggerka Kristýna z Week Journal radí, jak se na hudební festival obléknout stylově a prakticky zároveň.

Sezóna odhazování kousků oblečení a minimalizace počtů svršků začala – období letních festivalů je tady. Nejsem si jistá, jestli má festivalová móda vůbec nějaká pravidla, pokud však ano, budou více než uvolněná. Já sama nejsem zrovna festivalový nadšenec, počet mých návštěv festivalu, by se dala spočítat na prstech jedné ruky, ale co jsem v mládí zameškala, ve stáří doháním. Stejně tak se za ty tři roky, co se pravidelně účastním největšího hudebního festivalu v Ostravě změnil můj postoj k oblékání. Je čím dál praktičtější.

Pokud máte taky pocit, že na festivalu se většina mladších ročníků snaží vypadat co nejlépe, jako by ignorovali množství prachu, možnost deště, bouřky, to že je občas horko k padnutí, nejste v tom sami. Ten pocit jsem mívala taky. Už ho nemám, protože jsem se oprostila od toho, vypadat na festivalu nejlépe ze všech a zaujala postoj, abych se hlavně cítila dobře.

Co jsou mé osobní tipy, podle kterých volím oblečení na festival? Nenoste krátké sukně. Vážně – jak si v sukni pod zadek sednete na trávník s kamarády, abyste si dali pivo? Raději sukni vyměňte za kraťasy. Mně se nejvíce osvědčily dlouhé, volnější sukně, jako na fotkách níže. Neberte si na festival své nejoblíbenější boty, nechcete o ně přece přijít. Já mám své, jak jim říkám "festivalové kecky", které se mnou teď budou absolvovat druhý festival a pravděpodobně pak poputují rovnou do koše. Místo kabelky je mnohem praktičtější plátěná taška, pokud nemáte batoh.

1

3

Fest2sukně | tílka | plátěné tašky | tenisky Converse | náhrdelníky

Jednak si do ní schováte pláštěnku nebo svetr na večer a jednak ji mnohdy použiju jako podsedák na zem. Jako vršek většinou preferuju volnější vzdušný top, pokud je z přírodních materiálů (len, bavlna) je to jedině plus. Klobouk oživí jakýkoliv outfit, mimo to ve slunném počasí je to i praktická záležitost.

6

4

Fest1sukně | trička | džínové bundičky | tenisky s leopardím vzorem | klobouky

Co je ještě více k nezaplacení – vnést do festivalového outfitu trochu zdravého rozumu a přihodit do tašky taky opalovací krém.

Kristýna Lindovská

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...