Esenciální olej: upgraduje vysavač a vyžene pavouky

Esenciální oleje jsou hit. S pomocníky jako jsou kolíčky na prádlo či vatové tampóny mají překvapivě univerzální využití. Stačí pár kapek a provoní váš domov, auto či boty. A obejdete se i bez aromalampy!

Lahvičku esenciálního oleje možná doma najdete. Než ji otevřete, zkontrolujte, že se opravdu jedná o 100% přírodní olej. Ten sice bývá o něco dražší, ale máte jistotu, že neobsahuje dráždivé syntetické látky, které nesvědčí alergikům, astmatikům a také lidem trpícím na migrény.

Záchod, na který se nestydíte usadit návštěvu
Když už ne jinde, v této místnosti řešíte zápach určitě. Můžete sáhnout po běžných chemických osvěžovačích nebo zkuste tento jednoduchý trik s esenciálním olejem: 1-2 kapky oleje umístěte na spodní část listů toaletního papíru. Pokaždé, když budete rolovat toaletní papír, měli byste ucítit svěží závan.

Doporučujeme: jakékoliv oleje na bázi citrusových plodů, které čistí a desinfikují vzduch. 

Vysavač místo aromalampy
Vysavač můžete s několika kapkami proměnit v účinný difuzér. Stačí nakapat olej na sáček do vysavače nebo na filtr a rozvoní se pokaždé, když vysavač zapnete. Existují i alternativy: vysajte vatové tampóny nebo ubrousek pokapaný olejem.

Doporučujeme: vůně, které navozují dobrou náladu, jako jsou pomeranč, citronela nebo růžové dřevo. 

Auto, které vás nabudí
I ve vašem autě můžete udělat s malou lahvičkou esenciálního oleje velkou parádu. Budete k tomu potřebovat obyčejný dřevěný kolíček na prádlo, který pokapete olejem. Nechte nasáknout a připněte jej v blízkosti (nebo ideálně na) vaší klimatizace či rovnou na vzduchové průduchy.

Doporučujeme: oleje, které pomáhají zvyšovat koncentraci a proti únavě. Vyzkoušejte bazalku, grep, citronová tráva, máta, mandarinka, skořice, rozmarýna či eukalyptus.

Smrdutý odpadkový koš 
Nestíháte jej vynášet a odměnou je vám nepříjemný zápach? Zkuste tento trik: pokapejte esenciálním olejem kousek vaty a hoďte jej na dně koše.

Doporučujeme: citronový esenciální olej, který má desinfekční účinky. 

Když vám záleží na ostatních
Taky by po celodenním nošení mohly konkurovat odéru vyhlášených francouzských plísňových sýrů? Snadná pomoc: nakapejte pár kapek esenciálního oleje na vatový tampon a umístěte jej přes noc do bot.

Doporučujeme: cokoliv:)

Tip na závěr: past na pavouky
Existuje jedna vůně, kterou pavouci fakt nesnáší! A tou vyvolenou je máta. Jak na to? Smíchejte v odstřikovači pár kapek oleje s vodou a prostory vystříkejte. Pozor, abyste to nepřehnali. Jednak by vás mohla začít bolet hlava,  a jednak vlhko prospívá plísním.

Doporučujeme: jednoznačně mátový esenciální olej. 

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (4 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...