DIY: Vánoční dárky podle blogerky RINY

Nejlepší dárky jsou ty darované od srdce. A co si budeme povídat, většinou jsou to zároveň i ty nejlevnější, protože vznikají u vás doma. Jak na ně vám poradí blogerka Katka alias RINA KROIS.

Také si občas lámete hlavu s tím, co darovat těm nejbližším? Já nad dárky k Vánocům přemýšlím každoročně již od začátku listopadu a dost často se mi stává, že dlouhou dobu nepřichází žádné nápady. Pokaždé, když dostanu nějaký skvostný nápad, přichází ta finanční stránka, která mě v mnoha případech zastaví v realizaci. To ale nevadí, protože existuje spousta cest, jak vytvořit skvělé dárky za málo peněz a darovat svým blízkým něco, co je tvořené s láskou. To je přeci to nejdůležitější!

Mám tady pro vás tedy dnes několik nápadů na kreativní dárky, které se hodí jak pro muže, tak pro ženy a potěší jistě zástupce všech věkových kategorií.

Osobitý polštář

Není nic hezčího, než dostat dárek, který vás bude tulit, když vám zrovna není do smíchu, budete s ním usínat a bude pro někoho něco znamenat. Myslím, že právě takovým dárkem může být polštář. Ten se dá za pár korun koupit téměř v jakémkoliv obchodě s domácími doplňky (např. IKEA) a ušít povlak je poměrně jednoduché. Návody, jak na to, najdete všude na internetu. Udělat ale povlak zvláštní a osobitý, na tom už musíte zapracovat bez návodu. Nabízí se vytvořit například potisk pomocí listu přetřeného barvou na oblečení, který na povlak obtisknete. Můžete si také vyhrát s různými látkami a vzory podle preferencí toho, komu dárek darujete. Nakonec vše zavažte velkou mašlí, která polštáři dodá krásný a sváteční vzhled.

Tip redakce: Jeden návod na originální povlak neboli „počabraný vankúš“ jsme vám už ukazovali, vzpomínáte? 🙂

Domácí medový scrub na rty

Před přibližně rokem jsem se doma nudila a rozhodla se, že vytvořím domácí scrub na rty. Je to naprosto jednoduché a jako dárek například pro maminku nebo kamarádku určitě potěší.

Stačí do malé mističky smíchat třtinový cukr, med, olivový olej a kapku citrónu tak, aby konzistence byla podobná té peelingové – tudíž ne suchá ani ne hodně tekutá. Prostě tak akorát! Pak jej stačí zabalit třeba do malé hezké sklenice od džemu nebo pečeného čaje a ovázat mašlí. Personalizovat můžete dárek například samolepkou se jménem obdarovaného nebo vlastním originálním názvem.

Do scrubu můžete přidat spoustu ingrediencí podle toho, co má kdo rád. S cukrem můžete smíchat například vanilku, peprmintový extrakt nebo kávu.

DIYscrub

Tip: Pokud sháníte něco malého, do čeho scrub umístit, zkuste se optat v parfumeriích, kde prodávají i kosmetiku – malé a průhledné nádobičky jsou krásné na efekt a můžete jich použít víc – více scrubů, více barev, větší radost!

Tip redakce: Když už budete mít chvilku alchymie, namíchejte ke scrubu ještě domácí oční sérum. Darovat DIY kosmetický balíček, to už je něco!

Tatínkova zátka na víno

Máte doma milovníka vína? A co takhle vytvořit krásnou zátku na víno? Taková, která by mohla potěšit nejedno vinařské srdce je tato, vytvořená ze starého sportovního poháru. Určitě doma nějaký najdete (nejprve se ale nenápadně optejte, zda ho můžete použít!).

Až budete mít povolení použít pohár k dalším činnostem, můžeme začít. Odstraňte postavu z poháru a snažte se, aby celková velikost podstavy odpovídala špuntu od vína. Vemte si bytelnější korkovou zátku a hřebík, který jí bude velikostně odpovídat. Hřebík přilepte (vybavenější z vás mohou použít pájku, to je jistota) k podstavě postavičky a počkejte, až zaschne. Až bude vše pevně přilepené, můžete hřebík zatočit do vybraného korku. A to je vše, naprostá hračka, že?

DIYzatkaTip: Nemůžete se chlubit sbírkou pohárů? Nevadí. Na stejný způsob můžete použít spoustu dalších předmětů, například figurky ze šachovnice nebo vintage úchyty od šuplíků.

Album vzpomínek

Projíždet starými fotkami je kolikrát opravdová zábava! Nacházíme vzpomínky, na které jsme možná už zapomněli, objevujeme momenty, které milujeme a rádi se k nim vracíme.

Vezměte několik hezkých papírů (čtvrtek) a na stranách je procvakejte děrovačkou tak, abyste je mohli lehce spojit například mašlí nebo špagátem. Přední stranu alba můžete ozdobit nalepenými korálky, organzou nebo třeba jehličím a jiným kvítím. Do dalších stran pak nalepte oblíbené fotky (můžete si je nechat vytisknout například do tvaru fotek polaroidových) a připevněte je washi páskami, které se prodávají v nekonečno variantách. Takový dárek jistě potěší!

DIYfotoalbum

Dárek pro každého − sklenice plná slov

Co potěší určitě každého z vašich přátel nebo rodiny je určitě tento dárek. Je opravdu od srdce a z lásky a to, že ho máte rádi mu bude připomínat určitě často.

Pořiďte si sklenici s víčkem, ozdobte ji podle svého gusta a můžeme začít. Tady totiž přichází to srdíčko! Pojmout tento dárek můžete jakkoliv, podle toho, co máte zrovna na srdci a co si myslíte, že obdarovaného potěší. Nastříhejte si malé papírky − takové, jaké jsou například ve fortune cookies (často bývají v amerických filmech :). J  V tuto chvíli si můžete určit, jakého tématu se budete držet. Chci dotyčnému říct, proč a co na něm mám rád? Chci napsat 30 důvodů, proč je třeba se dnes usmívat? Tipy na to, jak si okamžitě zlepšit náladu? Meze se zde nekladou. Sepiště na jednotlivé lístečky různé nápady, rady, tipy, pochvaly a vzkazy, které udělají radost. Lístečky pak složte a vložte do nádoby, zavřete a darujte! Radost a úsměv zaručeny!

sklenice_citatu

Doufám, že vás nápady na dárky inspirovaly, a že se třeba na některé z nich vrhnete a potěšíte tím vaše okolí. 🙂

Rina

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...