Co pít, aby se vám lépe hublo?

Přemýšlíte,  jestli si to kafe máte dát před fitkem nebo až po něm? A opravdu existuje nápoj, po kterém se dá zázračně zhubnout? Existuje! A máme i další odpovědi na otázky,  které vám pomohou nastartovat správný pitný režim. 

Káva

pitim_kavy_k_lepsi_postave_vice_na_aukroblog
Správné načasování pití kávy může podpořit spalování při vašem tréninku. Káva je v podstatě přírodní energy drink. Jak na to? Zkuste kávu pít pouze před tréninkem, zhruba 30-15 min. Vaše tělo bude mít více energie a trénink tak bude efektivnější. Uděláte větší množství opakování, nebo zvednete vyšší váhu. Káva by však měla být bez mléka a doslazená nejlépe stévií nebo nerafinovaným cukrem.

Pití kávy mimo trénink může mít opačný efekt! Mega latte z komerčních kaváren je super, ale má asi půl litru mléka a někdy bývá doslazován tunou moninu. Zkrátka spousta kalorií, které tělo rádo uloží a bílkoviny zatěžující organismus před tréninkem. Navíc tělo nabudíte kofeinem a pohybová aktivita nikde. Takovou parádu si dejte jen jednou za čas a za odměnu.

Zelený čaj

zelenym_cajem_k_lepsi_postave_vice_na_aukroblog
Zelený čaj je také známým spalovačem tuků. Podle některých výzkumů respondenti pijící zelený čaj zhubli během určitého období více, než ti, co pili obyčejnou vodu. Kromě látek podporující hubnutí obsahuje čaj také spoustu antioxidantů, které bojují proti volným radikálům vzniklým během cvičení. Je třeba si ale dávat pozor na pár věci. Především na kvalitu zeleného čaje a pak na jeho přípravu. Teplota vody pro louhování se pohybuje mezi 60-95ºC, podle druhu čaje. Zkuste se porozhlédnout po prodejně čaje ve vašem okolí, určitě vám rádi poradí.

Poslední dobou se také roztrhl pytel s tabletkami extraktu ze zelného čaje. I tady platí, že ne každá zkratka vede ke stejnému cíli. Pro extrakci se totiž musí použít chemické procesy, které mohou snížit pozitivní účinek extraktu. Pokud by jste tedy chtěli sáhnout po takovém přípravku, pak volte ty, které mají vysoký obsah polyfenolů (více než 90 %). Určitě ale doporučuji klasickou verzi zeleného čaje, která nezatíží tolik váš organismus chemickými látkami ani vaši peněženku.

Kokosová voda

kokosem_k_lepsi_postave_vice_na_aukroblog
Kokosová voda je hitem posledních let. Já sama ji ráda piji a to především po tréninku. Má totiž vysoké hydratační účinky a obsahuje minerály, které během tréninku vyplavíte. Nedojde pak k případným křečím po namáhavém tréninku. Voda obsahuje minimum tuku, takže je opravdu vhodná k pití v redukční dietě. Určitě pijte vodu vychlazenou, jelikož teplá není chuťově nic moc. A pokud je pro někoho i tak nic moc, tak zkuste s příchutí ananas/kokos.

Vše vychlazené a s ledem

pitim_ledu_ke_zdravi_vice_na_aukroblog
Podle některých studií může ledový nápoj také pomoci ve vaší snaze k dokonalé postavě. Studený nápoj totiž ochladí organismus, který musí vynaložit určitou energii na to, aby se zahřál. A to jsou další spálené kalorie. Na podobném principu funguje i otužování, které navíc rozproudí váš kardiovaskulární systém.

Články, jak být fit, přináší  fitness a wellness klub Holmes Place

Holmes_Place_logo 

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (5 hlasů, průměr: 3,80 z celkem 5 hlasů)
Loading...