9 změn, které potkají prodejce na novém Aukru

Staré Aukro vypneme 31. 7. Pokud půjde vše podle plánu, na novém se sejdeme 2. 8. Aby vás nové Aukro nezaskočilo, přečtěte si, co vás čeká. Dobrá zpráva je, že většina změn je dočasných a funkce či služby plánujeme výhledově upravit tak, jak jste zvyklí. 

1. Běžící nebo končící nabídky převedeme a prodloužíme o tři dny. Totéž se ale netýká nabídek Ke zveřejnění, které se ze starého na nové Aukro nepřeklopí. Nezapomeňte proto všechny nabídky Ke zveřejnění v době přesunu publikovat, abyste je na novém Aukru našli.

2. Černá listina obsahuje seznam kupujících, kteří nedodrželi obchodní podmínky a nákup u konkrétního prodejce často neférově nedokončili. Tato funkce se pro nové Aukro teprve připravuje, proto si data z původní listiny na dočasnou dobu zkopírujte a někam zálohujte, abyste o ně nepřišli. Přidat je do nové Černé listiny už bude hračka.

Před vypnutím starého Aukra si zkontrolujte v Moje Aukro vaše telefonní číslo. Proč? Pro první přihlášení na nové Aukro si nastavíte nové heslo a zároveň budeme muset ověřit vaši totožnost. K tomu nám poslouží právě váš telefon nebo kontrolní otázka. 

3. Záložka Informace od prodejce bude zpočátku na novém Aukru chybět. Než ji přidáme, doplňte si informace z ní do vašich nabídek. Obzvlášť důležité je to pro prodejce s podnikatelskými účty, kterým informování zákazníků ukládá zákon. TIP: šikovným pomocníkem může být Manažer prodeje, ve kterém si můžete u konkrétních nabídek nastavit e-mailovou zprávu se všemi potřebnými informacemi. 

4. Údaje o obchodním partnerovi budou na novém Aukru dočasně dostupné pouze z e-mailu o vyhrané aukci. Časem je doplníme i do Moje Aukro, jak jste zvyklí.

5. Služba Aukroshop končí. Ale do ceníku, který se nemění, jsme nově zařadili i možnost vystavovat nabídky na 30 dní. Za poplatek 0,20 Kč za vložení nabídky bude moci na novém Aukru třicetidenní nabídky vystavovat kdokoliv.

6. O změnách ve WebAPI jsme vás už informovali. Po začátku odstávky bude potřeba přejít na nové WebAPI a změnit link: https://webapi.aukro.cz/?wsdl.  Více informací o WebAPI naleznete po spuštění nového Aukra na https://doc.aukro.cz/webapi.

7. Aukro Widget nebude na novém Aukru dočasně fungovat, takže pokud jej používáte, nepropíše se do vašich nabídek.

Stěhování na nové Aukro: odpovědi na důležité otázky najdete na webu nase.aukro.

8. Jste zvyklí, že faktury najdete v záložce Moje Aukro? Do budoucna určitě plánujeme tuto možnost zprovoznit. Zatím je najdete v e-mailu.

9. Nový Manažer prodeje si na rozdíl od toho starého s novým Aukrem rozumí. Návod, jak překopírovat nabídky ze starého do nového Manažera najdete tady.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (75 hlasů, průměr: 1,68 z celkem 5 hlasů)
Loading...