7 domácích zlepšováků pro váš vysavač

Vytuňte si vysavač a udělejte si z něj univerzálního domácího pomocníka, který vyčistí klávesnici, najde ztracenou náušnici nebo provoní byt. 

1. Potřebujete vysát prach nebo drobky v klávesnici na počítači, USB porty či další choulostivé části elektronických spotřebičů? Pomůže vám vršek z lahve od kečupu či hořčice. Čím tenčí a delší zobáček, tím lépe. Čistou a suchou ji nasaďte na hadici z vysavače a pusťte se do práce!

trik_jak_vylepsit_vysavac
2. Aby vysávání vonělo, pokapejte sáček ve vysavači esenciálním olejem.

3. Speciální tip pro majitele pejsků: vysajte zhruba lžíci skořice. Jeho specifická vůně vám pomůže překrýt pach z chlupů, který se kumuluje s dalšími nečistotami v útrobách vysavače.

4. Potřebujete se dostat do škvír, na které je vaše trubka příliš široká? Použijte roličku od toaletního papíru. Nasaďte ji na vysávací trubici a pak doslova vmáčkněte do místa, které potřebujete vysát. Papírová trubka se díky své ohebnosti snadno přizpůsobí dané škvíře.

img_1817-2
5. Některé textilie, jako jsou koberce, matrace nebo sedačka, do pračky nedáte. Zkuste je vyčistit za pomocí tohoto triku: poprašte látku jedlou sodou, nechte třicet minut působit a vysajte. Uvidíte, že váš koberec bude jako nový!

6. Šoupání s nábytkem příliš kobercům neprospívá. Obzvláště na těch s vyšším chlupem se objeví nevzhledná vytlačená místa. Co s tím? Postačí kostky ledu a vysavač. Ledová kostka vlákna uvolní a pak přijde na řadu vysavač, který pomůže narovnat kobercový vlas směrem vzhůru.

7. Ztracená náušnice nebo jen její část naštve. Pravděpodobnost, že ji najdete je nulová. Pokud ovšem neznáte náš oblíbený trik s vysavačem. Místo, kde jste pravděpodobně šperk ztratili, důkladně vysajte. Vtip je v tom, že před vysáváním otvor trubice překryjete starou silonovou punčochou, na které vaše ztracená náušnice ulpí.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (2 hlasů, průměr: 4,50 z celkem 5 hlasů)
Loading...