Pařížská romance u vás v ložnici. 6 tipů, jak na to

Černá díra ve vaší peněžence v době svátku zamilovaných nevěstí nic dobrého. Nevadí! Okoukali jsme triky od pařížských hoteliérů a pomůžeme vám je importovat do vaší ložnice! Stačí pár drobností a i bez velkého rozpočtu vykouzlíte romantiku jako Brno!

1) Ukliďte si od 0 Kč
Proč ve vás hotelový pokoj vzbuzuje romantické pudy, o kterých jste do té doby neměli ani potuchy? Možná pro to, že vedle postele nestojí koš s nevyžehleným prádlem, na nočním stolku se nekupí hromádka papírků „k roztřídění“ a zpoza postele nevyčuhuje vysavač. Mít uklizenou ložnici je luxus, který ale stojí za to! A taky platí, že méně nábytku znamená v ložnici více. Když už tam musíte skladovat věci, pořiďte si alespoň vkusné organizéry nebo zajímavý paravan.

paravany_ulozne_boxy

ParavanyDekorativní krabice

2) Kupte si ten správný výhled z okna od 59 Kč
Romantický výhled z okna je něco, za co si turisté rádi zaplatí. (A uvědomělí hoteliéři jim to na oplátku rádi naúčtují.) Takže pokud při pohledu z okna zrovna není po ruce ani Eiffelovka nebo aspoň Petřín, můžete zkusit malou lest: pořiďte si do ložnice fototapetu dle vašeho vkusu. Je-libo pohled jako z Montmartre? 🙂

fototapeta

Fototapety a samolepící dekorace

3) Zapojte všechny smysly od 0 Kč (pokud na zahradě pěstujete kytky)
Romantika je o zapojení všech smyslů - čich nevyjímaje! Někdo nedá dopustit na tradiční afrodiziakální vůně, jako jsou skořice, vanilka nebo kardamon. Vtip je v tom, že nejde až tak o to, jakou vůni v ložnici použijete. Rozhodující je, aby se tato vůně lišila od toho, jak voní zbytek vašeho bytu. Tím docílíte iluze, že vaše ložnice je z úplně jiného konce světa... Další osvědčené tipy za babku: stříkněte na polštář trochu vašeho oblíbeného parfému nebo po cestě z práce kupte čerstvě řezanou kytici a nechte ji do večera provonět celou ložnici.

4) Udělejte změnu od 0 Kč
Přijde vám vaše ložnice příliš fádní na to, abyste v ní měli chuť na něco jiného než si zahrát jedno kolo Angry Birds a "zabalit to"? Je nejvyšší čas na změnu! Zkuste přestavět nábytek. Přesuňte postel, porozhlédněte se po bytě, jestli by se něco z něj nehodilo právě do ložnice – může to být cokoliv, třeba staré křeslo, která poslouží jako noční stolek nebo netradiční váza, kterou budete přece potřebovat na tu zmíněnou kytici... O něco dráž vás vyjde malování ložnice. Ale o to efektnější bude výsledek. Věděli jste například, že podle jednoho britského průzkumu zažívají nejvyšší frekvenci vášnivých nocí páry, které mají karamelově hnědé zdi?

shutterstock_287913488

Starožitná křesla 

5) Vytvořte dojem luxusu od 160 Kč
Luxus je tvářit se, že na to máte, ačkoliv všechno je jinak! K tomu vám dopomůže, když zkombinujete různé materiály. K bavlněnému povlečení přidejte třeba háčkovaný přehoz a k posteli kožešinovou předložku. Vše samozřejmě tón v tónu. Máte pocit, že tomu stále něco chybí? Zkuste odvážnější vzor nebo barvu!

dojem_luxusu

Kožešinové předložkyPřehozy a povlečení na postel

6) Tlumené světlo od 30 Kč
Podle ředitele hotelu Solage Calistoga, který je pravidelným účastníkem žebříčků těch nejromantičtějších hotelů na světě, tvoří atmosféru pokoje čtyři faktory: světlo, barva, teplota a vůně. A pokud jde o světlo, romance začíná tam, kde končí lampionový průvod. Jinými slovy vytvořte měkké světlo napříč prostorem. K tomu vám poslouží zapuštěné osvětlení a regulace pomocí stmívače. Levnější ale stále funkční variantou jsou malé lampičky a svíčky.
designova_lampa

Designová světla | Svíčky

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...