8 babských rad, jak odstranit zápach z oblečení

Taky někdy přijdete domů a máte pocit, že tam s vámi došel i zbytek hospody včetně fritézy? Nebo je vaše oblečení před začátkem nové sezóny podivně zatuchlé? Nejlepším řešením je pověsit prádlo ven na sluníčko. To ale není vždycky po ruce. Zato máte určitě doma něco z následujících osmi pomůcek, které vám zaručeně pomohou dostat zápach na kolena;) 

#1 staré noviny

Zkuste oblečení vycpat starým novinovým papírem, který pochytí veškerý odér. Zmačkejte noviny a papírovými koulemi vycpěte třeba rukávy nebo podpaží – pozor, důležité je, abyste nechali papír pachy nasávat alespoň 4 hodiny, ideálně však přes noc. Podobně se můžete zbavit nepříjemného zápachu i v botech.

#2 pára (v koupelně)

Zavěste si oblečení do koupelny, když se sprchujete. Jde o to, že pára pomáhá regenerovat vlákna látky a tím dochází i k odstranění zápachu. Po sprše tak budete jako noví nejen vy, ale i vaše košile;)

#3 stelivo pro domácí mazlíčky

Častým problémem je zatuchlé oblečení při změně ročního období. Ačkoliv jste tam na jaře dávali zimní věci vyprané, na podzim to vypadá, že můžete prát znova. Nebo můžete vyzkoušet tento trik – dejte na dno skříně stelivo pro kočky. Když funguje na kočičky, musí fungovat i na váš norkový kabát.

#4 zrnková káva

Podobně jako kočičí stelivo zafungují zrnka kávy, které mají přirozenou pohlcovací schopnost pachů. Umístěte je do misky a nechte v blízkosti oblečení. Dejte si ale pozor, aby se od kávy oblečení neušpinilo.

#5 vodka

S pachy umí zatočit díky přítomnosti alkoholu i vodka. Odlijte trochu do postřikovače, postříkejte oblečení a nechte vyvětrat. S oblibou tento trik používají třeba kostyméři v divadle.

#6 jedlá soda

Jedlá soda je univerzální pohlcovač pachů. Stačí jí poprášit oblečení (nebojte se přidat i víc prášku), nechat působit co nejdéle a pak střepat z okna nebo do vany.

#7 mráz

Bakterie, které způsobují nevábnou vůni vašeho oblečení, spolehlivě zabije nízká teplota. Můžete zkusit tedy dát oblečení do igelitového sáčku a do mrazáku. Nebo pověste oblečení na mráz ven, pokud je na to venku zrovna ideální počasí;)

#8 sušička na prádlo

Podobně jako nízká teplota, funguje na pachy i horko. Možná už ze zkušenosti sami víte, že někdy pomůže dát nošené oblečení na horké topení. Ale zkoušeli jste ho už někdy dát do sušičky? Nastavte nejvyšší teplotu na 10-15 minut a zázraky se budou dít na počkání!

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (5 hlasů, průměr: 3,60 z celkem 5 hlasů)
Loading...