Výlet “za všechny prachy”

Dovolená u moře má svá zaběhnutá pravidla. Jedním z nich je i výlet na místo, který má být zlatým hřebem celé dovolené. Krutou realitu ve vtipném komentáři glosuje Denisa Frídová

Všichni to znáte. Konečně doletíte na svoji vytouženou dovolenou. Po čekání na letišti, dvouhodinovém letu a transferu do hotelu se konečně ubytujete. Pár dní si užíváte sluníčka, all inclusive, tepla, vln, drinků. Po nějaké době si ale řeknete, že by přece bylo fajn, kdybyste zde i něco poznali a vyberete si z nabídky vaší cestovky výlet.

Prohlédnete si nabídku a ukážete na ten výlet, který vás nejvíce zaujme. Zaplatíte nekřesťansky přepálenou cenu, ale neřešíte to, jste přece na dovolené. Dostanete pár pokynů, včetně odjezdu v sedm ráno a jen doufáte, že to vážně bude stát za to. Že se podíváte na nové místo, zažijete něco nového, vykoupete se na neobyčejném místě či se naobědváte v místní výborné restauraci. V neposlední řadě doufáte, že budete mít krásný zážitek z plavby na lodi a několik fotografií, kterými ohromíte vaše přátele, až se vrátíte.

Realita

• Vstávání brzičko ráno je hračka, protože se těšíte na super výlet, který vás čeká (teď totiž ještě nevíte, co doopravdy přijde).
• V hotelu vám místo all inclusive slíbí lunch box. Ve skutečnosti se jedná o housku s oschlým salámem, nektarinku a vodu. Teď si říkáte, kam se poděla ta zatraceně dobrá kuchyně, na kterou jste si již za celou dobu pobytu zvykli? Ale nelámete si tím hlavu, dojdete si na oběd, až se dostanete do cíle.
• Nasednete do busu v sedm ráno a doufáte, že nejste první a teď nebudete další dvě hodiny objíždět hotely pro další výletníky. Zde bohužel nezbývá než doufat.
• Pokud nejedete s českou delegátkou, není to žádný problém, angličtině přece rozumíte. (To si myslíte jen do doby, než anglicky hovoří Francouzka, která drží mikrofon mega daleko od pusy).
• Usadíte se na lodi na přídi, abyste si co nejvíce užili sluníčka a měli nejlepší výhled. Je to super první hodinu, druhou hodinu plavby. Po další hodině trošku litujete, ale říkáte si, že cílová zastávka už musí být co nevidět. Po čtyřech hodinách plavby na přídi se už vyloženě proklínáte!!!
• Po 4 hodinách plavby jste konečně tam! Ve vytouženém cíli! Máte mega hlad, najdete tamní restauraci, ale protože to zde vůbec neznáte, náhodnou volbou jednu vyberete a doufáte ve štěstí! 🙂
• Postupně zjistíte, že zas takové štěstí nemáte, anebo máte, tím líp. Pořídíte několik fotografií, pokocháte se pěkným okolím, zaplavete v průzračné vodě a vydáte se zpět stejně šílenou cestou, jakou jste se sem dostali.
• Večer se celí mrtví vrátíte do hotelu a konstatujete, že ten výlet vlastně nebyl zas tak špatnej, a že příště pojedete zas!

Fotografie v úvodu článku: withGod / Shutterstock.com

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...