Charitativní aukce: handicapovaný sportovec pomáhá nemocnému chlapci

Nevidomý sportovec Ondřej Zmeškal si závodem v Číně splnil svůj velký sen a nyní ho pomáhá plnit i rodině Aleška. Ta potřebuje získat dostatek peněz, aby mohla malému chlapci zaplatit nákladnou zahraniční léčbu. Pomoci má medaile z maratonu podél Čínské zdi, kterou dal Ondřej Zmeškal do aukce

Když se Alešek narodil, vypadal jako každé jiné dítě. Byl velmi šikovný, např. ve dvou letech se naučil jezdit na kole bez přídavných koleček. Pak ale onemocněl běžnou nemocí a lékař mu náhodou udělal jaterní testy. Pak následovaly další testy, po kterých byla Aleškovi diagnostikována nevyléčitelná, geneticky podmíněná svalová dystrofie Duchennova typu.

Po pár beznadějných letech s nemocí svitla rodičům naděje v podobě léčby kmenovými buňkami. Mělo to však jeden háček: jedna aplikace kmenových buněk v Tel Avivu stojí 42 000USD. I přes to se podařilo sehnat dostatečnou částku peněz a Alešek odletěl do Izraele.

6262855984_1

První fáze léčby v říjnu 2015 dopadla dobře a motivovala rodiče k tomu, aby v ní pokračovali. To znamená opět sehnat dostatek peněz. Momentálně na účtu chybí téměř čtyři sta tisíc korun. Novou naději na sehnání dostatečného obnosu peněz přinesl Ondřej Zmeškal. Handicapovaný sportovec, který se rozhodl Aleškovi pomoci. Do dobročinné aukce, která má zajistit dostatek peněz na další fázi léčby, se rozhodl věnovat medaili z maratonu podél čínské zdi. A tu si nyní můžete na Aukru vydražit a pomoci tak Aleškovi získat dostatek peněz na nákladnou léčbu.

Převzato z blindman.cz a redakčně zkráceno 

 

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...