6 kultovních míst, kde byste měli strávit noc

Celý život objevujeme něco nového. At' už vydáváme hledat nové zážitky do svého nejbližšího okolí nebo za nimi cestujeme přes půl světa. Každý je jiný, vyhledává jiné zážitky a touží poznat jiná místa. Na jednom se však všichni cestovatelé shodnou. Každý potřebuje mít k dispozici místo, kam se po náročných dnech plných cestovatelských zážitků může schovat, v pohodlí se vyspat a nabrat sílu do dalšího dne. Možnosti jsou různé, hotely, penziony, kempy a spousta dalších. V tomto článku najdete inspiraci na méně tradiční místa, kde můžete přenocovat.

Ještěd

Rozhodně jedna z neikonických budov v České Republice je Ještěd od architekta Karla Hubáčka. Budova připomínající vesmírnou raketu na vrcholu stejnojmenné hory, není pouze místem krátkého odpočinku znavených turistů ale i luxusním hotelem. Designový pokoj v Ještědu vás vyjde na 1 800 Kč za noc. Rozhodně to ale stojí za to!

Žižkovská věž

Třetí nejvyšší budova a nejvyšší vyhlídková plošina v České Republice. Titul druhé nejošklivější budovy na světě. To je Žižkovská věž v Praze. Budova postavená v letech 1985 až 1992 architekty Václavem Aulickým a Jiřím Kozákem. Pokud se rozhodnete strávit noc v hotelu, který má jen jeden pokoj a postel za milion korun, připravte si zhruba 1 000 euro za noc. K pokoji patří i předplacená limuzína s řidičem.

Vinařství pod Hradem

Uprostřed Pálavských vrchů v obležení rozlehlých vinic se v obci Klentnice nachází Vinařství pod Hradem, které nabízí jedinečný zážitek nejen pro všechny milovníky vína. Můžete se zde ubytovat v dřevěných sudech s malými okénky, ze kterých ráno po probuzení můžete pozorovat krásnou pálavskou krajinu. Za jednu noc v sudu pro 2 osoby zaplatíte 1 000 Kč včetně lahve místního vína. V Klentnici nezapomeňte navštívit vyhlášenou kavárnu Cafe Fara, kde Vás čeká ve velmi příjemném prostředí nevšední gastronomický zážitek.

Pod stanem či pod širákem

Usínat pod plachtou, když na plachtu bubnují kapky deště patří co do romantických zážitků mezi těžký kalibr (za předpokladu, že do rána vydržíte v suchu a ráno opět vysvitne sluníčko). Kromě toho, že tato minimalistická forma nocování je vcelku nenáročná na váš rozpočet, výhodou je, že se nemusíte ani daleko přesouvat - je na vás, jestli si stan rozložíte za domem na zahradě nebo si popojedete třeba do jižních Čech. Ideálním otvírákem takto strávené noci je s kytarou u táboráku!

Stromový dům Chotýšany

V Resortu Green Valley nedaleko Benešova se naskytuje možnost nevšedního zážitku v podobě ubytování v korunách stromů. Tree house, vybudovaný s naprostým respektem k okolní přírodě, umožňuje se úplně odpojit od moderních technologií a užít si čas strávený v souladu s přírodou. V letních měsících se můžete za 3 900 Kč za noc ubytovat v stromovém domě se třemi lůžky, venkovní terasou ve výšce 9 m nad zemí, kde na Vás bude každé ráno čekat plný snídaňový košík. Existuje něco více hygge? 🙂

Středověký hotel Dětenice

Jistě už jste někdy slyšeli o Středověké krčmě, kde se přenesete zpátky časem, jídlo je připravováno na otevřeném ohni, jí se rukama a personál je oblečený v dobových kostýmech. Tento koncept byl nedávno rozšířen také o možnost ubytování. Nový středověký hotel nabízí unikátní interiéry připomínající doby dávno minulé. Na schodišti Vás doprovází světlonoš, všude kolem vůně dřeva a hořících svíček a sem tam i nějaké strašidlo. Prostě středověk se vším všudy! Jedna noc v pokoji pro dvě osoby v hlavní sezóně vyjde na 2 390 Kč. Zámecký resort Dětenice se nachází v Českém Ráji a součástí areálu je také pivovar.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...