6 hraček, které skončily v propadlišti dějin

A vy je zřejmě máte doma - slušelo by se dodat. V 80. či 90. letech byly na roztrhání, dneska s nimi uděláte díru do světa leda tak na Aukru. Které to jsou a za kolik je můžete střelit? Tady je náš odhad;) 

Tamagoči

tamagoci-velky-vyber-na-aukro

tamagoči na Aukru

Než si každá holka pořídila domů malou kopii svého manži, začala trénovat s tamagoči. Tohla malá kapesní hračka v sobě skrývala malé domácí zvířátko, které potřebovalo pravidelně (!) nakrmit a podrbat za ouškem. Aby to nepůsobilo moc antikoncepčně, stačilo jen mačkat příslušná tlačítka. A kdo mačkal málo nebo moc, našel časem hrobeček.

Máš doma?

Stáhni si STŘELTO apku do mobilu, nafoť, popiš a střel to na Aukru za 50 kaček

 

Grafo magická kreslící tabulka

grafo-tabulka-velky-vyber-na-aukro

spustit video | tabulky na Aukru

Zatočit kolečky, zatřepat a začít znova. Tak se dá v kostce popsat koloběh této nekonečné hry, která slibovala zajímavé tvary a skicy. Ve skutečnosti byl výsledkem protáhlý obličej nad další nepovedenou čmáranicí. Takže zatřepat a znova, ano?!?

Máš doma?

Stáhni si STŘELTO apku do mobilu, nafoť, popiš a střel to na Aukru za 50 kaček

 

Malá vodní hra

mala-vodni-hra-velky-vyber-na-aukro

spustit video | retro hračky na Aukru

Neexistuje lepší definice prokrastinace než tahle nekončící hra. Princi je jednoduchý: jedním nebo dvěma tlačítky (podle toho, jakou verzi jste zrovna měli), jste měli rozvířit vodu a s nimi i kroužky, které pak nachytaly na určené držáky. Vtip byl v tom, že každé rozvíření kroužků na dně, rozvířilo už i ty umístěné. Takže výhercem byl ten, kdo měl dost nervů na to, aby s tím po několika hodinách mačkání nepraštil o zeď.

Máš doma?

Stáhni si STŘELTO apku do mobilu, nafoť, popiš a střel to na Aukru za 50 kaček

 

Lucka Vondráčková

lucie-vondrackova-velky-vyber-na-aukroLucka Vondráčková na Aukru

V roce 1992 se objevila jako moderátorka oblíbeného televizního pořadu Marmeláda. Její popularitu umocnilo vydání debutového MC se stejnojmenným názvem, kde si zajamovala s tehdejším idolem Martinem Dejdarem. Ten, kdo tu kombinaci vymyslel si zaslouží bobříka odvahy. Ale to všem došlo až o mnoho let později... Howgh!

Máš doma?

Stáhni si STŘELTO apku do mobilu, nafoť, popiš a střel to na Aukru za 100 kaček

 

BRAVO

bravo-velky-vyber-na-aukro

Bravo na Aukru

S Luckou Vondráčkovou nutně musela přijít doba, kdy plyšáky na poličce začala vytlačovat rostoucí kupička Bravíček. Naštěstí šlo o čtrnáctideník, takže okupace byla pozvolná a často unikla i jinak pozorným očím dozorců rodičů. Čtenáře kromě upřímného zájmu o dobovou populární hudbu lákala i na svou dobu odvážná rubrika "Láska, sex a něžnosti", díky které se mnozí z nás stali mnohonásobnými rodiči. A pokud již jste rodičem, můžeme vás uklidnit: časopis v Česku skončil v roce 2015. Uf.

Máš doma?

Stáhni si STŘELTO apku do mobilu, nafoť, popiš a střel to na Aukru za 50 kaček / kus

 

Tetris

tetris-velky-vyber-na-aukro

tetris na Aukru

Nestává se často, aby se buržousti z USA zamilovali do něčeho, co vymysleli soudruzi ze SSSR. Tou výjimkou je legendární hra tetris - aneb jak se dá skládáním kostiček zabavit na několik hodin. Určitě znáte, ale pro jistotu: po obrazovce padají kostky složené ze čtyř čtverečků a hráč je zarovnává tak, aby se zakryly všechny díry. Jakmile je řádek zaplněný, mizí. A čím mizí rychleji, tím lépe. Hra končí, když kostky dosáhnou po okraj plochy a vy si dáte repete...

Máš doma?

Stáhni si STŘELTO apku do mobilu, nafoť, popiš a střel to na Aukru za 40 kaček

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (2 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...