6 důvodů, proč byste si měli pořídit fitness náramek + 1 proti

Váháte, jestli investovat do chytrého náramku? Shrnuli jsme pro vás jeho největší výhody a zároveň objevili jeden velký průšvih. Uhádnete jaký?

1) Když se nemůžete donutit k pohybu
Běžné fitness náramky toho zas tak moc neumí. Jsou to v podstatě krokoměry, které mají navíc funkci chytrého buzení (o té ještě bude řeč) a kromě toho ještě dokáží sledovat váš energetický výdej. Ty pokročilejší mají i další funkce, záleží na vás, jak moc hluboko jste ochotní sáhnout do kapsy – s vyšší investicí můžete získat náramek, který vás upozorní na notifikace z vašeho smartphonu nebo dokonce příchozí hovory. Na druhé straně ani fitness náramek v základní verzi není úplně od věci – kromě toho, že oproti chytrým hodinkám nebo sportestterům ušetříte, jsou lehčí a potěší i dlouhá výdrž baterky. Záleží hlavně na vás, co od chytrého náramku očekáváte. Většina lidí jej bere jako užitečný nástroj, který jim má pomoci udržet si kondičku. Fitness náramek monitoruje váš celodenní pohyb a dokonce může určit, jak moc byl tento pohyb v daném časovém úseku aktivní. Můžete si stanovit cíl – obvykle se doporučuje třeba deset tisíc kroků za den – a během dne sledujete, jak se vám daří váš cíl naplňovat. A pokud večer zjistíte, že to nebyla žádná sláva, máte ještě pár hodin do konce dne, abyste s tím něco udělali. 😉

2) Když se neumíte ráno vykopat z postele
Fitness náramek se proslavil hlavně díky funkci chytrého buzení, kterou na něm většina nositelů oceňuje doteď. To znamená, že si v propojené aplikaci nastavíte čas, kdy byste ideálně chtěli (potřebovali) vstávat a hodinky vás probudí v rozmezí 30-15 minut ve fázi lehkého spánku, která je tomuto času nejbližší. Ve výsledku byste tak měli být ráno čilí a lépe odpočatí, než když vás probudí budík bez ohledu na váš spánkový cyklus. Hodně uživatelů si tuto funkci pochvaluje, další část s úsměvem tvrdí, že jako placebo efekt to funguje skvěle.

fitness_naramek_sporttester_velky_vyber_na_aukro

Fitness náramky do 1000 Kč | do 1500 Kčdo 2500 Kč | nad 2500 Kč | Sporttestery

3) Když se potřebujete k výkonům vyhecovat
I když můžeme cvičit doma v pohodlí, když se vám to zrovna hodí, většina z nás dává přednost veřejnému fitku a zaplatit tam za to, co bychom jinak mohli mít zadarmo. Důvod je prostý. Sami doma se k aktivitě prostě nedonutíme. A i takovou podporu chytrý náramek umí. Prostřednictvím aplikace vám umožní spojit s dalšími uživateli, ať už anonymními nebo přáteli, kteří používají stejný typ náramku a vzájemně si porovnávat statistiky a hecovat se k dalším výzvám.

4) Když máte rádi přehled 
Díky propojení s aplikací ve vašem telefonu (před nákupem náramku si určitě ověřte, zda je s vaším telefonem a jeho verzí kompatibilní), máte poměrně přesný přehled o vašem o 24 hodinovém režimu alespoň z hlediska spánkové a pohybové aktivity. Budete překvapení, až zjistíte, jak často se v noci budíte nebo jak dlouho trvá, než usnete. Některé náramky si můžete propojit s dalšími aplikacemi, které sledují vaše sportovní výkony.

5) Když chcete zhubnout 
Fitness náramky nejsou jen o sportovních výkonech ale o zdravém životním stylu obecně. Takže kromě pohybových aktivit zaznamenávají na základě vložených údajů i spálené kalorie - dokonce vám váš náramek (pokud vlastníte zařízení vyšší třídy) dokáže říct, jestli ještě spalujete tuky, nebo jste se ve cvičení posunuli do fáze, kdy makáte na kondičce. Kromě jídelníčku některé náramky ohlídají i pitný režim.

6) Když jste geek
Fitness náramek podobně jako chytré hodinky, chytré brýle nebo sporttestery patří do tzv. skupiny wereables tedy "nositelné" elektroniky. Kombinaci zajímavých praktických možností s mnohdy futuristickým designem v různých barevných variantách odolá málokdo. Někomu jde o vyšší společenský status, někdo si připadá víc sexy a někdo prostě fakt touží po lepší fyzičce. Nebo jste geek a chytrou elektronikou prostě žijete ve svém 2.0 světě.

A proč byste fitness náramek pořídit neměli? 

Protože nenaplní vaše nereálná očekávání. Na rovinu: chytrý náramek je jen taková berlička a většina těžké dřiny, na jejímž konci má být váš zdravý životní styl, je na vás. To nepochopila valná část Amíků, která podle některých průzkumů do 6 měsíců od pořízení náramek odloží.

Opačným problémem může být, když zjistíte, že funkce vašeho náramku zdaleka nestačí na to, jak moc vážně to myslíte se sportovními výkony. Třeba běžci naráží na to, že i přes sliby výrobců, náramek bez hrudního pásu nedokáže změřit tep tak precizně (nebo v horším případě vůbec). V takovém případě se poohlédněte po dražší a sofistikovanější kategorii sporttesterů. A pokud patříte mezi tu první skupinu, a očekáváte od náramku zázraky na počkání, raději si za ty peníze kupte permanentku do fitka. 😉

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...