5 tipů pro příjemnější ráno

Pohodový článek o tom, jak vykročit do nového dne s úsměvem, pro vás napsala Katka alias Rina
z blogu WWW.RINAKROIS.COM 🙂

Musím se přiznat, že ranní vstávání není to, na co bych se každý večer těšila. Už od dětství jsem typ člověka, co se potřebuje pořádně prospat a nabrat energii, aby pak nechodil po světě jako mrtvola. Čím jsem starší, tím více se snažím soustředit na „ranní rutinu“, abych si na vstávání co nejlépe zvykla a bylo mi pokud možno příjemné. Mám pro vás tedy 5 tipů, kterými si můžete — stejně jako já — zpříjemnit ráno a mít zase o krok blíž k tomu stát se ranním ptáčetem.

BUDÍK

Také tak nesnášíte jednotvárné zvonění telefonu, který vám brní přímo u ucha každé ráno? Ani já ne! a rozhodla jsem se s tím něco udělat. Zvonění telefonu je totiž to první, co po ránu vnímám (a někdy zase ne), a tak jsem chtěla, aby alespoň tahle nepříjemnost byla o něco snesitelnější.

Jelikož vstávám každý den v jiný čas, vychází mi z toho 5x nastavený budík. Na svém telefonu mám možnost nastavit si budík na každý den zvlášť a abych každé ráno neposlouchala ten jeden otravný zvuk a nepřivykla si na něj, rozhodla jsem se ke každému dni přiřadit jinou písničku.

Mám zkušenost, že když si do budíku nastavím svou oblíbenou písničku, okamžitě se mi zhnusí za A) tím, že jí poslouchám v 6 ráno a několikrát ji posouvám na začátek díky odsouvání budíku a za B) tím, že ji poslouchám několikrát v týdnu a prostě se mi přestane líbit. Vyřadila jsem tedy oblíbené songy a nahradila je příjemnými melodiemi ze soundtracků nebo z různých alb. Můžu doporučit třeba Lanu Del Rey, Frank Ocean nebo třeba Lykke Li.

VSTÁVAT A CVIČIT!

Dlouhé polehávání v posteli je po ránu hrozně lákavé a kolikrát mě svede natolik, že z ní opravdu dlouho nevylezu (pokud to není vyloženě nutné). Pak se ale paradoxně cítím během dne rozlámaná a tak trochu nesvá. Snažím se tedy vždy vstát a pořádně se protáhnout. Stačí pár jednoduchých cviků nebo ještě lépe ranní jóga, kterou můžete spojit i s příjemnou meditací. #VyzkoušenoZaVás!

v posteli

SNÍDANĚ

U tohoto bodu se necítím jako úplně kompetentní osoba k nějaké rozpravě, ale musím říct, že se zlepšuji. Nikdy jsem po ránu nesnídala, protože mi zkrátka v 6 ráno nebylo po jídle moc hej. Poslední dobou se tomu ale učím, a to hlavně díky společným snídáním s kamarádkami mezi přednáškami nebo díky zajímavým potravinám, které jsem nedočkavá vyzkoušet a snídani jimi zpestřit.

Ráda si ke snídani dávám bílý jogurt s trochou müsli, který ozvláštním fíky, lesními plody nebo datlemi, které jsem si poslední dobou zamilovala. Pokud dáváte přednost něčemu naslano, zkuste výborný avokádový toast, který snad nikdy neomrzí.  Čím pestřejší snídaně je, tím více mě baví jí jíst. Takže hurá na ni!

snidane

CLEAN LIKE A BABY

Po tom všem cvičení a snídání by nebylo ráno bez pořádné ranní hygieny. I ta může být příjemná a zábavná! Mé ráno pokaždé zpříjemní například hydratační maska na obličej nebo osvěžující peeling (např. Lush). Po takové péči se vždy cítím o trochu víc fresh a připravená na to jít do světa. Stejně tak to mám i ve sprše. Byť se to může zdát jako „blbost“, já si své sprchové gely vybírám podle denní doby a podle nálady. Večer většinou volím ten, který má uklidňující vůni, a ráno právě nějaký, který mě nakopne do nového dne. Oblíbila jsem si v poslední době především vůně citrónu a dalšího kyselého ovoce. Vyzkoušejte! Citrónový sprcháč zapůsobí pozitivně i na vaši náladu.

CO NA SEBE?

Jestliže zvládnu všechny předchozí činnosti, o kterých jsem v tomto článku psala, pravděpodobně mi už nezbývá příliš mnoho času na oblékání. Když se oblékám ve spěchu, většinou se pak ve výtahu ujišťuji, zda mám opravdu oblečené kalhoty a svetr není naruby. Tohle mě po ránu občas hodně stresuje, a tak je nejlepší si připravit oblečení večer předem. Vím, často máme druhý den náladu na úplně něco jiného, ale pokud máte alespoň trochu představu o tom, co si budete chtít obléknout a připravíte si minimálně „základ“, vše pak bude jednodušší a zaručeně rychlejší. Já si připravím např. džíny, triko a dvě varianty — svetr nebo sáčko a ráno se rozhodnu, na co z toho mám náladu. Oblékání mi pak ráno zabere maximálně tři minuty a nemusím vyházet půl skříně a rozhodovat se, co s čím skombinuji.

outfit

Pokud tedy stejně jako já občas ráno trpíte, zkuste svůj ranní rituál obrátit k lepšímu. Není přece nic důležitějšího, než správně nastartovat nový (a úspěšný) den!

Katka

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...