5 tipů, jak využít Pinterest při zařizování interiéru

Je silně návykový a bude vás stát čas. Dokonce spoustu času. Ale na druhou stranu je také nepřebernou studnicí nápadů, inspirací a milým společníkem pro výsostné okamžiky prokrastinace. 

Říkáte si, proč bych měl/a používat další sociální síť, když už mám Facebook? Pinterest funguje trochu jinak. A možná taky není pro všechny. Určitě zbystřete, pokud si ujíždíte na módních novinkách, designu, interiéru, trendech, receptech a hezkých věcech obecně. Pinterest totiž není nic jiného, než jedna velká nástěnka, na kterou připínáte obrázky, které vás osobně vynášejí do sedmého nebe. Oproti té skutečné ale nevyblednou a můžete ji sdílet s kýmkoliv, kdo si tyká s internetem.

K čemu je to dobré?
Pro inspiraci. Ať už hledáte nápady pro novou koupelnu, tetování, střih vlasů, dort k prvním narozeninám, motivační citát pro mdlé pondělky nebo třeba originální balení vánočních dárků. Nejčastěji se ale Pinterest používá při zařizování interiéru a na internetu najdete spoustu nápadů, jak s nimi pracují profesionální bytoví designéři.

Jak to funguje?
Stačí si založit účet (zdarma) a můžete začít vytvářet libovolné množství nástěnek. Podobně jako na jiných sociálních sítích, i na Pinterestu si můžete vybrat, jestli vaše nástěnky budou veřejné nebo je uvidíte jen vy. Jeho velkou výhodou je i to, že na něm nemusíte "sedět" každý den. Život na Pinterestu je naštěstí pomalejší než na Facebooku. 😉

Máte účet? Tak pojďme na to!

1. Hledejte inspiraci
Pokud hledáte něco konkrétního, jednoduše do vyhledávače zadejte klíčová slova. Přemýšlíte třeba o žluté kuchyni? Stačí zadat „yellow kitchen“ (aspoň oprášíte angličtinu, pokud ji pravidelně nepoužíváte ;)). Vyhledávač vám nabídne minimálně desítky různých obrázků. Ty nejlepší si připnete na nástěnku, kterou pojmenujete třeba „Moje vysněná kuchyň“.

2. Přidávejte fotky
Na Pinterest můžete snadno přidávat i vlastní fotografie, ať už ty, které najdete na internetu nebo vyfotíte. Pinterest vám umožní instalovat si do prohlížeče "pinovací tlačítko", díky kterému budete pinovat o sto šest! Mimochodem takové sdílecí tlačítko najdete i na Aukru. Stačí rozkliknout nabídku a pokud chcete obrázek (v mém případě třeba retro lampu) připnou na zeď, stačí kliknout vpravo.

pinterest_krasne_lampy_aukro
3. Sledujte další zajímavé nástěnky
U koho se inspirovat? Začněte třeba u populárních českých blogerek, které mají na Pinterestu účet. Sledovat můžete buď všechny jejich nástěnky, nebo si vyberte jen ty, které vás zajímají.
https://www.pinterest.com/vintageblogcz/
https://www.pinterest.com/modeboulangerie/
https://www.pinterest.com/luciel86/
https://www.pinterest.com/mamaisonblanche/
https://www.pinterest.com/janagresakova/
https://www.pinterest.com/irinovak/

4. Pracujte s nástěnkami
Plánujte do chodby šatní skříň na míru? Stačí si na pinterestu vybrat tu pravou a příslušnou nástěnku sdílet se svým osobním stolařem - buď mu pošlete odkaz přes email nebo mu ji ukážete v aplikaci na mobilním telefonu (Pinterest pro iOS, Pinterest pro Android). Pokud je šikovný, budete vypadat přesně jako ta z Pinterestu. Podobně můžete poptávat třeba retro kousky v antiku, vybírat koberec z velkoskladu či kachličky do koupelny.

5. Jděte za zdrojem
Z každé fotky se můžete prokliknout přímo na web, ze kterého ji někdo na Pinterest umístil. To se bude hodit v případě, když hledáte podrobné návody třeba na výrobu rodinné galerie.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...