20 důvodů, proč je dentální nit geniální vynález

Dokáže zkrotit kapající kohoutek, rozdělat oheň, sundat prstýnek z oteklého prstu nebo zalátat díry ve dřevě. A to není vše. Objevili jsme celkem 20 způsobů použití dentální nitě, které vám usnadní každodenní život i cestování. 😉 

1. Když potřebujete sundat prstýnek: nit omotejte kolem prstu tak, abyste zmenšili jeho objem. Prsten přes takto omotaný prst půjde dolů jako po másle.

2. Výplň škvír: když se v dřevě objeví nevzhledná škvíra, můžete ji zalátat tak, že nit natřete lepidlem na dřevo a zamáčknete ji do díry.

3. K čištění (nejen zubů): když dokáže zubní nit odstranit zanesené nečistoty mezi vašimi zuby, proč by to nedokázala třeba mezi písmenky na klávesnici? A určitě najdete v domácnosti více takových mezírek, pro které je zubní nit jako dělaná!

4. Aby se provaz netřepil: aby se konce provazu netřepily, pevně je obmotejte a zauzlujte zubní nití.

5. Místo tkaniček: moc často se to nestává, ale pokud byste zrovna neměli po ruce tkaničky, provizorně je můžete nahradit dentální nití.

6. K zavěšení obrazů: dentální nit je tenká, nenápadná a skvěle drží. Neváhejte ji proto využít k zavěšení vašich zarámovaných uměleckých děl.

7. Alarm pro stanové městečko: nebo pro váš stan. Jednoduše na nit navlečte prázdné plechovky a pak ji rozmístěte pomocí nějakých opěrných bodů (kolík, větev apod.) okolo stanu. Pokud by se v noci chtěl přiblížit nezvaný host, budete o tom "informováni".

8. Místo prádelní šňůry: netahejte do kempu velkou prádelní šňůru, pevná dentální nit vám zajistí tutéž službu a navíc v praktické kapesní velikosti. 😉

9. Na cestách: patříte mezi baťůžkáře? Nit poslouží jako pevný provázek, kterým k batohu připevníte věci, o které nechcete přijít: spacák, boty nebo třeba kapesní nožík.

10. Nahradí rybářský prut: nebo spíš silon. A pak budete ještě potřebovat dlouhou a dostatečně silnou větev, háček a kus štěstí. 😉

11. Na zahrádce: pěstujete rajčata, fazole a další pnoucí zeleninu? Pomocí dentální nitě je můžete připevnit k opěrnému kolíku.

12. Záchrana starých fotografií: jestli je máte někde na hromadě v krabici jako já, určitě se vám stalo, že se fotky k sobě přilepily. Vzpomínky zachráníte, když je "rozříznete" pomocí nitě.

13. V kuchyni: pokud nemáte speciální tenký dlouhý nůž, bude se hodit pevná zubní nit. Korpus rozdělí na dva a připečené linecké kolečka dostane z plechu raz dva. Dokonce s ní "překrojíte" i vejce vařená natvrdo a osvědčila se i jako ideální při svazování pečené drůbeže.

14. Rozdělání ohně: pro táboráky a grilování všeho druhu má zubní nit jednu úžasnou vlastnost: je hořlavá. Takže pokud se vám nedaří podpálit uhlí či dřevo, zkuste oheň rozpálit pomocí nitě. Ale opatrně!

15. K Šití: nit jako nit. 😉 Navíc ta dentální je mnohem pevnější, takže vám utržený knoflík, který přišijete zubní nití, bude držet déle.

16. Zkrotí kapající kohoutek: taky nemůžete spát, když slyšíte kapající kohoutek? S opravou počkejte na ráno. Abyste se vyspali, obmotejte okolo kohoutku zubní nit a dlouhý konec nechte volně viset až na dno umývadla. Kapající voda se "sveze" po niti a nebude vás v noci otravovat.

17. Aby šroubky držely: obmotejte nejvyšší část šroubku dentální nití, pevně zauzlujte a teprve pak zašroubujte matku. Jakmile dolehne na zubní nit, máte zašroubováno.

18. Rychlooprava brýlí: rozbité brýle jsou nepříjemné. Obzvlášť, když ztratíte šroubek. Jako provizorní řešení pomůže dentální nit, kterou použijete místo šroubku. Nezapomeňte zauzlovat. 😉

19. Čištění psích zubů: smotejte několik zubních nití dohromady a vytvořte klubko, se kterým si bude pes hrát a zároveň ukázkově pečovat o své tesáky.

20. Posílání balíků: pokud prodáváte na Aukru, víte, že s dopravci je to vždycky těžké. Ulevte nervům a posílané balíky svažte dentální nití, aby došly celé.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...